U PU Primorsko-goranskoj ne znaju za Lošinjanina u veronskom pritvoru

PRIMORSKO-GORANSKA policija nije od talijanske obaviještena o slučaju hrvatskog državljanina s Maloga Lošinja pritvorenog u Veroni kojega se sumnjiči za subverzivnu djelatnost na Komorskom otočju.

Provjerom je također utvrđeno da u policijskim evidencijama nema hrvatskog državljanina imena Fabio Leva, rođenog 1942. ili drugih godina, iz Maloga Lošinja. Kako je danas za Hinu izjavila glasnogovornica PU primorsko-goranske Mirjana Kulaš, postoji mogućnost da je pri objavljivanju informacije o tom događaju i imena Fabija Leve učinjena tiskarska ili druga pogreška.

Od jučer su na zahtjev tužiteljstva u Veroni u kućnom pritvoru dvije osobe osumnjičene zbog organiziranja plaćenika za subverzivnu djelatnost na Komorskom otočju među kojima je navodno i Fabio Leva iz Maloga Lošinja. Drugi osumnjičeni je talijanski državljanin Franco Nerozzi iz Verone, a nad još 15 osoba pokrenuta je istraga.

Veronski tužitelj pokrenuo je prije godinu dana istragu pod sumnjom da je francuski državljanin Bob Denard počeo okupljati plaćenike za rušenje vlade Komorskog otočja, a radi navodnog ekonomskog interesa jednog francuskog građanina u toj otočnoj državi.

Pročitajte više