U Puli proizvodio drogu kod kuće, policija mu našla i ručnu bombu

Ilustracija: PIXSELL

POLICIJA je podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu protiv 35-godišnjaka iz Pule zbog proizvodnje i prodaje droge te zbog posjedovanja zabranjenog minsko-eksplozivnog sredstva, izvijestila je policija.

Temeljem naloga suda policajci su jučer pretražili stan osumnjičenog na području Pule. Pritom su pronašli tri improvizirana laboratorija za uzgoj marihuane s ukupno osam stabljika indijske konoplje visine od 28 do 70 centimetara te raznu opremu za uzgoj.

U stanu je držao marihuanu, hašiš, metadone...

Osim toga, policija je pronašla i više pakiranja s ukupno oko 300 grama marihuane, manju kutiju sa smeđom smolastom materijom nalik na ulje kanabisa od 12 grama, dvije šprice s ukupno osam mililitara crnog ulja, dvije bočice metadona i jedan heptanon, dvije vrećice s ukupno 1091 gramom rezanog duhana, teglicu sa sedam grama smeđe smolaste materije nalik na hašiš i teglicu s 84 grama nepoznate materije, navodi se u priopćenju.

Pronašli su i novac za koji se sumnja da potječe od prodaje droge, jednu ručnu bombu M-75 i druge predmete.

Zbog sumnje da je proizvodio i prodavao drogu, kao i zbog posjedovanja zabranjenog minsko-eksplozivnog sredstva, policija će protiv osumnjičenika podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovitom postupku.

Pročitajte više