U Puli vlak udario kombi pa ga gurao više stotina metara

Foto: Pixsell/Srecko Niketic

U PULI je kasno sinoć došlo do nesvakidašnje prometne nesreće. Kako javlja Glas Istre, do nesreće je došlo sinoć oko ponoći na pulskoj Rivi. Putnički vlak koji prometuje od Lupoglava do Pule nije se zaustavio na kolodvoru, već je produžio dalje tračnicama koje nisu u upotrebi.

Kod veslačkog kluba udario je u parkirani klupski kombi i gurao ga sve do zgrade Lučke kapetanije, što je udaljenost od nekoliko stotina metara.

Policija je izašla na teren te provela očevid. Promet na rivi je zatvoren nakon nesreće, a na terenu su bili i vatrogasci. Kako neslužbeno doznaje Glas Istre, kombi veslačkog kluba bio je parkiran na tračnicama ispred kluba, jer tuda nikada ne prolazi vlak.

 

Vlak najmanje deset godina ne vozi rivom

Kako se vlak nije mogao zaustaviti na željezničkom kolodvoru, udario je u vozilo i gurao ga sve do Lučke kapetanije na zaprepaštenje okolnih prolaznika. U vlaku su, neslužbeno doznaje Glas Istre, osim vlakovođe i konduktera bila još četiri putnika, strana državljanina.

Poznato je da već odavno, barem deset godina otkako je ukinut željeznički teretni promet u Istri, rivom ne vozi teretni vlak, a putnički vlak nije nikada tuda niti prolazio. Prolaznici ne obraćaju pažnju i nisu oprezni kada prolaze tračnicama jer je to pješačka zona. Stoga je prava sreća što nitko nije stradao prilikom ove nesreće u subotu navečer.

Pročitajte više