U raketnom napadu ubijena dva Palestinca

IZRAEL je pokrenuo novi napad raketama na pojas Gaze u srijedu kasno navečer u kojEm su ubijena dva Palestinca, a još četiri ih je ranjeno, objavili su liječnički izvori.

Izraelski helikopter ispalio je projektil na izbjeglički kamp Jabalya na sjeveru pojasa Gaze koji je ubio dvoje Palestinaca, od kojih je jedan bio policajac.

Nekoliko trenutaka poslije toga, palestinski humanitarni ured bombardiran je i uništen u odvojenom helikopterskom napadu u gradu Gazi, ali u njemu nije bilo žrtava, navode svjedoci tog napada.

Humanitarni uredu u gradu Gazi pripadao je u jednoj islamističkoj skupini koja je pomagala novčano obitelji i rođake palestinskih zatvorenika, a koju je Izrael optužio za veze sa militantima.

Dok su trajali izraelski zračni napadi na ta dva mjesta, Izrael je započeo sa slanjem tenkova i oklopljenih borbenih vozila u dio izbjegličkog kampa Jabalya.

Opa izraelska napada uslijedila su nakon što je raketa lansirana sa sjevera gaze pala u južni Izrael i ubila dvoje izraelske djece.

Izrael je izveo u srijedu četiri napada u kojima je ubijeno tri Palestinca i ranjeno soam. Od tih ranjenih čak četiri su bila u dobi između 13 i 20 godina i u kritičnom su stanju, kazali su liječnici.

Pročitajte više