U razbojstvu uhićen policijski službenik koji je na bolovanju

Zagrebački policajci sinoć oko 19,50 sati, neposredno nakon izvršenog razbojništva u trgovini ´Konzum´, u Slavonskoj bb, uhitili su počinitelj tog kaznenog djela, priopćeno je večeras iz Policijske uprave zagrebačke.

Provedenom kriminalističkom obradom utvrđeno je da je riječ o hrvatskom državljaninu, rođenom 1980. godine, policijskom službeniku koji je zaposlen u PU zagrebačkoj od 1999. godine, a trenutno je na višemjesečnom bolovanju.

U istrazi je također utvrđeno da je uhićeni počinitelj počinio ukupno četiri kaznena djela razbojstava, i to, osim već spomenutog, 2. veljače 2003. u 4,35 sati, i 23. siječnja 2003. oko 24 sata na benzinskoj postaji ´Dezel´, Kneza Branimira 121; te 26. siječnja 2003. godine oko 11,55 sati u kiosku ´Tiska´ u Slavonska bb.

Sva kaznena djela razbojstava počinio je prethodno se maskiravši crnom potkapom sa prorezima za oči, uz prijetnju pištoljem, ističe se u priopćenju PU zagrebačke.

Osim kaznenih djela razbojstava, tereti ga se i za kazneno djelo sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti.

Uhićeni je kaznena djela počinio za vrijeme dok se nalazio na bolovanju, a kroz kriminalističku obradu utvrđeno je i da je ovisnik o opojnim drogama, što do sada nije bilo poznato njegovim neposrednim rukovoditeljima, stoji u priopćenju PU zagrebačke.

Također se navodi kako liječnici kod kojih se liječio, iako su znali da je riječ o policijskom službeniku, taj podatak nisu prijavili policiji.

UP

Pročitajte više