U Rijadu eksplodirale dvije auto-bombe

DVA AUTOMOBILABOMBE eksplodirala su u srijedu predvečer u Rijadu, priopćila je policija, a u dvije odvojene eksplozije kojima su cilj bile dvije ključne ustanove saudijske sigurnosti, ranjeno je nekoliko osoba.

Prvi je automobil-bomba eksplodirao u blizini ministarstva unutarnjih poslova u središtu grada, dok je drugome cilj bilo sjedište posebnih sigurnosnih postrojba na istoku glavnoga grada. U drugom napadu lakše su ranjene četiri osobe, dva pripadnika sigurnosne službe i dvoje prolaznika, rekao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova.

Policija je blokirala prilaze četvrti gdje su ministarstvo unutrašnjih poslova i hotel Intercontinetal. Svjedoci su naveli da je prvi automobil eksplodirao u pokušaju probijanja vrata ograde ministarstva unutarnjih poslova.

Eksplozije su se dogodile nekoliko sati nakon što je ministarstvo unutarnjih poslova objavilo da su snage sigurnosti ubile naoružanog čovjeka u Rijadu u novom sukobu, dan nakon slične pucnjave u kojoj su poginule dvije osobe.

Saudijske policijske snage uključene su u potragu za islamističkim ekstremistima odgovornima za niz napada, od kojih su mnoge usmjerene protiv zapadnih interesa i državljana. U tim je napadima u zemlji od svibnja 2003. poginulo više od 100 ljudi.

U sklopu borbe policijske snage uhitile su ili ubile stotinjak aktivista za koje se sumnja da su članovi terorističke mreže al-Qaida.

Pročitajte više