U Rijeci osvanuli plakati "pomozite da pokopamo Alena Poropata"

RIJEKA je danas osvanula oblijepljena plakatima na kojima obitelj i prijatelji Alena Poropata mole da ga konačno pokopaju. Iako je beživotno tijelo 37- godišnjeg Poropata pronađeno prije više od mjesec dana, i dalje se nalazi na odjelu patologije pulske bolnice, zbog čega su njegovi bližnji očajni, jer ga žele ispratiti na posljednji počinak.

"Molimo nadležne službe, ako su završile s godišnjim odmorima, da odrade svoj posao i omoguće da se roditelji i prijatelji dostojanstveno oproste s Alenom", stoji na plakatima s Poropatovom fotografijom.

Nevjerojatno je što se događa roditeljima preminulog 37-godišnjaka nakon gotovo dva mjeseca teške agonije u kojima su se nadali da će ga policija pronaći živog. Kad su 23. srpnja, pronalaskom njegovog tijela, izgubili tu nadu, do danas ga, već 32 dana, pokušavaju pokopati.

Iz pulske bolnice tvrde da rezultati DNA testa i dalje nisu gotovi, zato što se zbog skupoće testa mora pričekati da se skupi više slučajeva, pošto tekućina koja se koristi pri analizi mora biti potrošena čim se otvori. Stručnjaci za patologiju navode da to nije točno i da se radi o rutinskom testu.

Pročitajte više