U Rijeci počeli radovi na kanalizaciji i vodovodu, zatvoren dio Zvonimirove ulice

Ilustracija: Google Street View

U sklopu projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture u riječkoj aglomeraciji danas je počela I. faza radova na izgradnji transportnih kanalizacijskih kolektora i rekonstrukciji vodovoda od raskrižja Zametske i Zvonimirove ulice do skretanja za trgovački centar.

Kako se doznaje iz Komunalnog društva Vodovoda i kanalizacije (ViK), najprije počinju radovi na pripremi prometne signalizacije i privremenoj regulaciji prometa, a građevinski radovi bi trebali početi sljedećeg tjedna. Radove je najavio izvođač, slovenska tvrtka Godina gradbeništvo in druge storitve, a završetak se očekuje do 14. svibnja.

Prema podacima iz ViK-a, radovi će se izvoditi u dva južna prometna traka, dok će se promet odvijati obostrano u dva sjeverna prometna traka.

233 milijuna eura, EU platila 71 posto

Radovi u Zvonimirovoj ulici su nastavak radova na transportnim kolektorima koji su počeli u Liburnijskoj ulici, a izvode na području Zameta i Kantride. Novi transportni kolektori odvodit će sanitarnu otpadnu vodu do lokacije novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na Delti.

Projekt „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“ vrijedan je 233,8 milijuna eura,  a 71,33 posto sufinancira se bespovratnim sredstvima Europske unije. Trenutno se radovi u sklopu projekta obavljaju na više od 30 lokacija u Rijeci, Kastvu i Viškovu.

Ulaganjima se planira dosizanje europskih standarda u upravljanju komunalnim otpadnim vodama, povećanje priključenost na javnu kanalizaciju sa sadašnjih 75 posto na 92 posto te smanjenje broja septičkih jama, smanjivanje gubitaka vode i veća kvaliteta vodoopskrbe.

Pročitajte više