U Rusiji dan žalosti zbog zrakoplovne nesreće; 122 mrtva

U RUSIJI je u ponedjeljak dan žalosti zbog nesreće zrakoplova, koji se srušio u nedjelju u Sibiru, a u kojoj su, prema posljednjim službenim podacima, poginule 122 osobe, među kojima sedmero djece, javile su ruske novinske agencije.

"Do sada su pronađena 122 tijela, a šest putnika se još uvijek vode pod nestalima", izjavio je ruski ministar prometa Igor Levitin, a prenijele su agencije.

U bolnici u Irkutsku na liječenju je zadržano 55 ozlijeđenih putnika, od kojih šestero djece, a 17 ljudi se vratilo kući. Devetero putnika još se vodi pod nestalima.

Airbus A-310, na letu 778 iz Moskve za Irkutsk, prilikom slijetanja u Irkutsk je skrenuo je s piste, probio betonsku ogradu aerodroma i udario u obližnje garaže nakon čega se zapalio. U zrakoplovu su bile 203 osobe, od kojih 193 putnika, osam članova posade i dva djelatnika zrakoplovne kompanije Sibir, u čijem je vlasništvu bio taj avion.

Preživjeli su uglavnom putnici koji su bili u stražnjem dijelu zrakoplova. Rusko glavno tužiteljstvo razmatra sve verzije uzroka nesreće, a za sada se kao najvjerovatnije navode neispravnost sustava kočnica ili pogreška pilota. O točnom uroku nesreće moći će se govoriti tek nakon dešifriranja "crnih kutija", rekao je Levitin, koji je na čelu vladinog povjerenstva za utvrđivanje uzroka nesreće.

Pročitajte više