U SAD-u uhićena četiri učenika: Planirali su pokolj u školi, a imali su listu kolega koje će ubiti

Screenshot: YouTube

ČETVERO učenika iz jedne škole u Californiji uhićeno je jer se sumnja da su planirali počiniti napad na svoje školske kolege i profesore, javlja New York Times. Ova vijest dolazi samo nekoliko dana nakon masakra na sveučilištu u Oregonu.

Sva četvorica uhićenih polaznici su iste škole, a "planirali su doći na kampus i pobiti što je više ljudi moguće", na konferenciji za novinare rekao je James W. Mele iz lokalne policije.

Mele nije želio odati imena studenata, ali je rekao da se radi o četvorici muškaraca. Tuolumne, mjesto gdje su uhićeni planirali pokolj, nalazi se oko 150 kilometara istočno od San Francisca.

Istražitelji još uvijek nisu pronašli motiv koji stoji iza ovog plana, ali je rečeno da su uhićeni imali dobro razrađen plan koji je uključivao imena potencijalnih žrtava, lokacije i metode uz pomoć kojih je ovaj plan trebao biti izveden. Učenici su planirali otvoriti vatru za vrijeme jednog događaja u školi, a bili su u procesu nabave oružja s kojim su to trebali učiniti.

Vlasti su javile da je ovaj plan otkriven u srijedu nakon što su neki učenici načuli trojicu osumnjičenih kako pričaju o tome kako će napasti školu. Odmah je obaviještena policija koja je nakon ispitivanja došla do četvrtog osumnjičenika. Odmah nakon dojave pretraženi su školski ormari uhićenih ali oružje nije pronađeno. Policija je do većine informacija došla u razgovoru sa osumnjičenima.

Pročitajte više