U šator ispred bolnice u Sisku ušao štakor: "Bojimo se, čujemo ga kako šuška"

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

U ŠATORU koji se nalazi u dvorištu Opće bolnice dr. Ivo Pedišić u Sisku sinoć su primijećeni štakori.

"Nije nam ugodno, prvenstveno iz zdravstvenih razloga, a nije ni higijenski da štakor baš tako šeta. A i bojimo se", kazala je medicinska sestra Natalija Pavušek Biželić.

"Štakor je šetao tijekom jučerašnjeg popodneva i, kažu kolegice, cijelu noć je šetao po šatoru. Definitivno nije ugodno ni bolesnicima ni osoblju. Sad ga trenutno ne možemo vidjeti, ali ga povremeno čujemo da šuška", kaže Pavušek Biželić.

Napominje da to nije jedini problem sa šatorom te da zbog poteškoća s agregatima povremeno ostaju bez struje u njemu.

"Vojska odrađuje svoj posao vrhunski, ali često ostajemo bez struje i tijekom noći bez grijanja, a onda nemamo ni svjetla. Često ti agregati prestanu raditi pa to vojska popravi", rekla je medicinska sestra i dodala: "Nadamo se da ćemo što prije dobiti novi prostor u kojem ćemo moći normalno raditi svoj posao i davati svoj maksimum kao i do sada." 

Inače, šator je 19. prosinca prošle godine postavila Bojna za opću potporu Zapovjedništva za potporu. Radi se o grijanom šatoru iz ekspedicijskog kampa s deset kreveta, madraca, jastučnica i deka. Ranije je, početkom studenog, Hrvatska vojska u Sisku postavila prvi šator i 10 kreveta.

Dodatni šator postavljen ispred Opće bolnice dr. Ivo Pedišić u Sisku služi za zbrinjavanje i smještaj pacijenata u vrijeme trajanja pandemije koronavirusa.

Pročitajte više