U Šibeniku napadnuta srpska pravoslavna Episkopija

URED Eparhije dalmatinske priopćio je da je sinoć oko 21,30 sati veća skupina ljudi upala u dvorište srpske pravoslavne Episkopije dalmatinske u Šibeniku i uzvikujući "Ubij Srbina" i "Srbe na vrbe", oštetila ulazna vrata i demolirala prozore, te stol i klupe u dvorištu.

U priopćenju se kaže da je iz Episkopije pozvana policija koja je na mjestu događaja obavila očevid, a da su napadači pobjegli prije dolaska policijskih službenika.

O tom događaju i, kako stoji u priopćenju, "pokušaju linča osoblja pravoslavne Episkopije dalmatinske", Episkopija je obavijestila MUP Hrvatske, veleposlanika Srbije i Crne Gore Milana Simurdića, te Sveti arhijerejski sinod u Beogradu.

Šibensko-kninska Policijska uprava potvrdila je u svom današnjem priopćenju da je sinoć oko 21,40 sati primila anonimnu dojavu o tome da se skupina nepoznatih mladića u dvorištu pravoslavne Episkopije u Šibeniku ponaša nasilnički, uzvikujući uvredljive i neprimjerene riječi.

Očevidom je utvrđeno da su oni u dvorištu Episkopije prevrnuli devet plastičnih vaza s cvijećem, drvenu klupu i kamenu ploču stola u dvorištu, a udaranjem nogama u ulazna aluminijska vrata oštetili su i izbili nekoliko aluminijskih letvica.

Šteta se procjenjuje na 500 kuna. Daljnja kriminalistička obrada pokazat će je li, osim uništenja imovine, počinjeno i neko drugo kažnjivo djelo, pa će protiv nepoznatih počinitelja biti podnesena kaznena prijava, navodi se u policijskom priopćenju.

(Foto: )

Pročitajte više