U Šibeniku predstavljena koalicija DC-a i HSLS-a

KANDIDATI koalicijske liste Demokratskog centra i Hrvatske socijalnoliberalne stranke za Skupštinu Šibenskokninske županije Ante Despot (DC) i Nikola Rak (HSLS) istaknuli su danas da Šibenik nije samo stari dio grada te da Županija nije samo Šibenik.

Na konferenciji za novinare u Osnovnoj školi "Ražine", kojoj je nazočio i predsjednik HSLS-a Ivan Čehok, rekli su da se zauzimaju za ravnomjeran razvoj svih dijelova grada Šibenika i Županije te da u gradsku četvrt Ražine, u kojoj danas živi oko 2700 ljudi, ni jedna od gradskih vlasti nije u zadnjih petnaest godina uložila ni kunu.

Oko 270 osnovnoškolaca nema, rečeno je, prikladne uvjete za nastavu, 90 učenika nižih razreda nastavu pohađa u trošnoj zgradi koja nije obnavljana čak trideset godina, a starija djeca putuju na nastavu u gradske škole."Dok to nije omogućio ražinski ogranak DC-a, djeca nisu imala ni igralište, ni ogradu oko njega", kazao je Despot.

Nikola Rak napomenuo je da su DC i HSLS prikupili 300 potpisa roditelja, koji traže da gradske vlasti izgrade novu školsku zgradu ili dograde sadašnju. "Budu li naše stranke sudjelovale u vlasti, to ćemo sigurno učinitii", dodao je.

Ivan Čehok istaknuo je kako je Irska primjer brza gospodarskog razvoja utemeljena isključivo na obrazovanju. "Irska je imala tri ključna čimbenika: obrazovanje, obrazovanje i obrazovanje. Bez ulaganja i poticanja obrazovanja nema napretka u Hrvatskoj. To znači da se djeci moraju omogućiti primjereni uvjeti za učenje" - naglasio je Čehok.

Pročitajte više