koronavirus u hrvatskoj

U Sisačko-moslavačkoj županiji bez novozaraženih

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

OD USKRSNIH blagdana na području Sisačko-moslavačke županije nema novozaraženih koronavirusom, a broj pozitivnih pacijenata s 22, koliko ih je bilo najviše ovih dana, u subotu je pao na 19 jer ima ozdravljenih. 

Ukupno je bilo 28 zaraženih, a devetero pacijenata je ozdravilo - šestero iz Petrinje, dvoje iz Siska i jedan iz Novske.

Iz županijskog Stožera civilne zaštite upozorili su građane da su i dalje na snazi epidemiološke mjere prema naputcima Nacionalnog stožera te su apelirali da poštuju socijalno odgovorno ponašanje i dosljedno provode sve preporuke i naputke Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Zaštitna oprema raspodijeljena domovima; lovcima dozvoljen individualni izlazak u lovišta

Obavljena je i raspodjela veće količine pristigle zaštitne opreme, 4750 kirurških maski, 72 maske s filterom, 45 zaštitnih odijela s kapuljačom, 35 vizira, 45 rukavica, 74 litre dezinficijensa za prostor, 22 termometra i 64 litre alkohola.

Proporcionalno potrebama, zaštitna je oprema raspodijeljena domovima za starije i nemoćne u Sisku i Petrinji, Centru za rehabilitaciju Komarevo, Dječjem domu Vrbina Sisak, centrima za socijalnu skrb u Sisku, Glini, Hrvatskoj Kostajnici, Novskoj i Petrinji te drugim privatnim i obiteljskim domovima i ustanovama na području županije.

Županijski Stožer je donio i uputu o provedbi lova na prostoru Sisačko-moslavačke županije.

Vodeći računa o mjerama zaštite poljoprivrednih usjeva od pojedinih vrsta divljači i sukladno naredbi o smanjenju brojnog stanja pojedine vrste divljači, sada se lovcima dozvoljava isključivo individualni izlazak u lovišta radi sprječavanja štete na poljoprivrednim usjevima i kontrole broja stanja divljači prema lovno-gospodarskim planovima uz pridržavanje svih mjera vezanih uz sprječavanje širenja koronavirusa. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više