U Sisku nabavio lažne eure pa ih trošio, uhvaćen je

Foto: Pixsell/Igor Kralj

POLICIJSKI službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su dovršili kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela krivotvorenja novca, objavila je policija.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 36-godišnjak pribavio i posjedovao lažni novac s ciljem njegovog stavljanja u optjecaj kao pravog te je 15. travnja u ugostiteljskom objektu u Sisku prilikom plaćanja i razmjene novca u manje apoene dvije novčanice od 200 eura stavio u optjecaj, priopćila je policija.

Oduzete mu lažne novčanice od 200 eura

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je krivotvorenom novčanicom platio i uslugu prijevoza.

Temeljem naloga suda na petrinjskom području je obavljena pretraga doma i drugih prostorija koje osumnjičeni koristi te su pronađene i oduzete četiri krivotvorene novčanice u apoenima od 200 eura. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu, stoji u priopćenju.

Prijavljen i 26-godišnjak, zbog lažnih novčanica od 50 eura

Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela krivotvorenja novca policijski su službenici podnijeli kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku i protiv 26-godišnjaka.

Njega se sumnjiči da je u razdoblju od 19. siječnja do 3. veljače u više navrata prilikom kupovine u više trgovina na području Siska, Petrinje i Gline u optjecaj stavio krivotvorene novčanice od 50 eura.

Pročitajte više