U Sisku u skloništu za životinje neželjene pse hladnokrvno ubijaju puškom

U VETERINARSKOJ stanici u Sisku u Skloništu životinja psi žive u lošim uvjetima i ubijaju se puškom. Psi koji se tamo nalaze drže se u boksovima bez hrane i vode - ovu informaciju potvrdili su članovi novoosnovane Udruge za zaštitu životinja Patronus Sisak koje svakodnevno kontaktiraju zgroženi očevici. Nakon dva, tri dana psi koje nitko ne želi ubijaju se puškom, piše Slobodna Dalmacija.

"Iako smo tek nedavno osnovali udrugu kontaktirali su nas brojni Siščani koji su šokirani postupkom veterinara koji se ponaša kao mesar, a ne kao liječnik životinja. Očito je da se radi o sebičnim interesima i ostvarivanju profita na račun nemoćnih životinja. Naime, Grad Sisak za svaku uspavanu životinju daje 200 kuna, a u Veterinarskoj stanici Sisak život se životinji okonča s metkom od dvije kune i to puno prije isteka 60 dana koliko bi pas trebao boraviti u skloništu", kazao je Kristijan Cavrić, potpredsjednik Udruge Patronus Sisak.

Ubijanjem 200 pasa Veterinarska stanica zaradila 40.000 kuna

Pretpostavlja se da je prošle godine sisačka Veterinarska stanica ubijanjem pasa zaradila 40 tisuća kuna, ako je ubijeno 200 pasa, koliko tvrdi direktor i veterinar Đuro Bugarin.

Aktivistica za zaštitu životinja Ana Ivanković kazala je da se umjesto u kafeleriji leševi pasa zakapaju u rupe u krugu Veterinarske stanice Sisak. "Kruže priče o nesnosnom smradu raspadnutih leševa koji se posebno osjeti ljeti za vrijeme vrućina", kazala je Ana Ivanković.

Aktivisti su došli u Veterinarsku stanicu i direktoru Veterinarske stanice Đuri Bugarinu ponudili pomoć u hrani, dekama i šetnji pasa kako bi olakšali životinjama život do eutanazije, ali Bugarin je odbio bilo kakvu pomoć. Rekao je da im ne treba posrednik u udomljavanju te da se ljudi njima sami obraćaju ako žele udomiti napuštenog psa te da imaju sve što je potrebno.

"Imam pravo upucati svakog psa sa ceste ako je agresivan"

Veterinar Bugarin je na pitanje aktivista zašto puškama ubijaju životinje ljutito odgovorio da ima pravo upucati svakog psa sa ceste ako je agresivan. Kristijan Cavrić, jedan od aktivista mu je odgovorio da agresivan pas mora ići na promatranje, a ako se utvrdi da se radi o agresivnoj životinji onda se uspavljuje, a ne ubija puškom.

Bugarin je dopustio da higijeničar Miroslav izvede jednog psa, a potom je uslijedio šokantan prizor. Miroslav je doveo vezanog užetom preplašenog crnog psa koji je mokrio krv i mokraću gotovo dvije minute.

Izbezumljeni ljubitelji životinja, Kristijan Cavrić, Ana Ivanković i Katarina Milatović ostali su zatečeni ravnodušnošću i nemarom veterinara Bugarina koji je negirao da se radi o bolesnoj životinji koja dva dana nije vršila nuždu. "Neće mi vatrogasac govoriti kako izgleda bolestan pas. Nemate pravo biti ovdje. Smjesta napustite Veterinarsku stanicu", urlao je Bugarin na članove udruge.

Pročitajte više