DAMIR ŠKARO

U Škarinom autoklubu bjesne zbog pitanja o optuženom silovatelju

Foto: FaH

AUTOKLUB Siget, koji se hvali da je najveći autoklub u Hrvatskoj, potpuno se zatvorio za medije i ne žele davati nikakve informacije o poslovanju firme. Nakon što je jučer uhićen predsjednik tog kluba Damir Škaro, kojeg je zaposlenica optužila za silovanje i prijetnje, sad se ne zna tko uopće vodi tvrtku i kako će ona funkcionirati.

Jučer smo razgovarali s Marinkom Jurčevićem, koji je na posljednjoj izbornoj skupštini 2018. izabran za Škarinog zamjenika i on nam je tad kazao kako AK Siget dalje normalno radi i funkcionira te da je u njemu zaposleno stotinjak ljudi koji obavljaju svoj posao i da se za sve upite obratimo tajništvu AK Siget, koje će nam odgovoriti na upite.

"Nećemo reći tko je nadležan u AK Siget"

Međutim, kad smo danas nazvali tajništvo, budući da nam ipak nisu odgovorili na upit, javila nam se tajnica koja je poprilično ljutito rekla da nećemo dobiti odgovor.

Naime, budući da smo od izvora iz AK Siget doznali da su žene često davale otkaze u AK-u Siget i to upravo zato što ih je Damir Škaro seksualno uznemiravao, poslali smo upit u AK Siget te ih tražili podatak o broju zaposlenica u posljednjih 10 godina, koliko su ih ukupno zaposlili te koliko ih je u ovih 10 godina dalo otkaz. Odgovor nismo dobili te nam je poručeno da ga nećemo ni dobiti iako je AK Siget ustrojen kao udruga građana pa bi javnost trebala imati pravo na informacije.

"Sva komunikacija ide preko odvjetničkog ureda, nadležni će razmotriti treba li vam se odgovoriti na upit ili ne. Neću vam reći preko kojeg odvjetničkog ureda ide komunikacija. Ne možemo vam reći ni tko je sad nadležan u AK Siget", bilo je sve što su nam u tajništvu rekli, a što je u suprotnosti s izjavom Škarina zamjenika koji nam je jučer rekao da će nam na sve upite odgovoriti u tajništvu i da tvrtka dalje normalno radi.

Ćiro Blažević: Nisam spavao zbog Škare

Danas smo također razgovarali s članom upravnog odbora AK Siget, čuvenim nogometnim trenerom Miroslavom Blaževićem Ćirom, koji nam je rekao da je šokiran viješću o Škari.

"Ja sam njegov prijatelj i to ću ostati i dalje, međutim vrlo je neugodna situacija koja se danas vrti oko njega. Mislim da je nepravedno bilo koga osuditi prije nego što mjerodavne institucije kažu da je kriv. Ovo me šokiralo tako da nisam mogao spavati noćas", rekao je Blažević.

Još je jedna zanimljiva informacija da su na web-stranici AK Siget jučer bile i vijesti o izboru Škare na posljednjoj skupštini kao i izboru članova u upravni i nadzorni odbor autokluba, a koji vrvi poznatim imenima, od nogometnog trenera Ćire Blaževića i Kolindinog savjetnika Tomislava Madžara do Bandićevog bliskog suradnika Pavla Kalinića i HDZ-ovca Dinka Čuture, koji su u upravnom odboru. U nadzornom je odboru i Josip Klemm, jedan od vođa šatoraša, kao i poznati glumac Goran Grgić.

Danas je ta vijest nedostupna na stranici.

Pročitajte više