U Slavonskom Brodu zapljenjeno 400 grama kokaina, uhićeno 5 osoba

USPJEŠNOM akcijom djelatnika Policijske uprave Brodskoposavske u suradnji s djelatnicima MUPa, zaplijenjeno je 400 grama kokaina, a pet osoba s područja Slavonskoga Broda uhićeno je zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe opojnih droga.

Šesta osoba iz te grupe još je u bijegu, rečeno je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare u Policijskoj upravi u Slavonskome Brodu. Tvrdi se da je time zadan težak udarac organiziranom narko tržištu te razbijen lokalni lanac narko dilera.

Uhićenja su rezultat višemjesečnog, a posebno intenzivnog tromjesečnog operativnog rada policije. Grupa osumnjičenih dilera jučer je zatečena i uhićena prilikom prodaje 400 grama kokaina. Riječ je o muškarcima M.B.(25), P.M.(25), V.M.(25), I.K.(24) i V.M.(28) s područja Slavonskoga Broda, otprije poznatih policiji. Šesti član grupe S.M.(35) je u bijegu. Većina su ovisnici, a protiv dvojice se vodi kazneni postupak zbog trgovine opojnim drogama.

Nakon privođenja istražnom sucu i zadržavanja u trajanju od 48 sati, županijsko državno odvjetništvo podići će istražni zahtjev i predložiti pritvor. Ukoliko u međuvremenu ne bude uhićen, za šestim članom grupe biti će raspisana tjeralica, kazao je županijski državni odvjetnik Stjepan Haramustek.

Dodao je kako je u slučaju osumnjičenika riječ o vrlo teškom kaznenom djelu zlouporabe opojnih droga za koje je predviđena najmanja mjera kazna zatvora u trajanju od tri godine, a najveća dugotrajni zatvor.

Zaplijenjenih 400 grama kokaina vrijedno je na tržištu oko 300 tisuća kuna. To je najveća zapljena kokaina na brodskom području unazad deset godina.

Načelnik PU brodsko posavske Ivan Nožina ističe kako je i ova kao i nekoliko posljednjih akcija rezultat dobre suradnje policije i županijskog odvjetništva i suda.

Pročitajte više