U Slavonskom Brodu završio Sajam obrtništva, poduzetništva i poljoprivrede

Međužupanijskom stočarskom izložbom završen je danas u Slavonskome Brodu trodnevni Sajam obrtništva, poduzetništva i poljoprivrede "Slavonski Brod 2004".

Na 1700 četvornih metara otvorenog i zatvorenog prostora Srednje poljoprivredne škole Matije Antuna Reljkovića svoje je proizvode predstavilo 117 izlagača.

Osim obrtnika, poduzetnika i poljoprivrednih proizvođača iz Brodsko-posavske i susjednih županija, ove su godine na Sajmu sudjelovali i gosti iz Italije, Bosne i Hercegovine te Srbije i Crne Gore.

Stočari iz četiriju slavonskih županija predstavili su najbolja goveda i konje, te svinje, a nakon ocjene nagrađeni su najuspješniji.

Sudionike izložbe pozdravio je i predsjednik Europskog saveza uzgajivača goveda simentalske pasmine Richard Pichler, koji je ocijenio da su hrvatski stočari na dobrom putu da dostignu europski standard kvalitete.

Istaknuo je kako vjeruje da će se i zakoni vezani uz stočarsku proizvodnju uspješno prilagođavati standardima Europske unije.

Ravnatelj Hrvatskoga stočarskog centra Krešimir Kuterovac izvijestio je nazočne kako je prošlog tjedna na godišnjoj konferenciji svjetske organizacije za nadzor proizvodnje domaćih životinja - IKAR u Tunisu Hrvatski stočarski centar dobio pravo na korištenje IKAR-ova pečata.

To zapravo znači da hrvatski sustav za praćenje uzgojnih vrijednosti i nadzor proizvodnih osobina domaćeg uzgoja zadovoljava svjetske standarde.

(Hina) xvruž ysp

Pročitajte više