U Sloveniji tri nova slučajeva zaraze, sad ih je ukupno 19

Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell

U SLOVENIJI su u zadnja 24 sata zabilježena tri nova potvrđena slučaja koronavirusa, pa ih je sada ukupno 19, izjavio je danas ministar zdravstva Aleš Šabeder.

Šabeder je to kazao uoči početka sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost i dodao da će o mjerama za obuzdavanje širenja infekcije i o spomenuta tri nova slučaja govoriti nakon što sjednica završi.

Zbog širenja infekcije koronavirusa u Sloveniji se u ponedjeljak više fakulteta odlučilo uvesti mjeru obustave predavanja za studente i uvesti nastavu "na daljinu" te druge preventivne mjere.

Dio fakulteta otkazao predavanja

Vodstvo Primorskog sveučilišta iz Kopra objavilo je da, zbog trenutnog stanja u vezi s koronavirusom u Sloveniji, ali i sa situacijom u Italiji, od danas do 20. ožujka svi fakulteti u sklopu tog sveučilišta otkazuju nastavu, a sličnu odluku donijelo je i vodstvo najvećeg slovenskog sveučilišta, onog u Ljubljani, gdje su neki fakulteti već otkazali predavanja,  prenijeli su slovenski mediji.

U Sloveniji je, prije ova tri nova slučaja, bilo 16 potvrđenih slučajeva koronavirusa, a testirano je 981 ljudi za koje se sumnjalo da su zaraženi.

Očekuje se na će nakon sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnost biti uvedene nove mjere suzbijanja širenja virusa.

Pročitajte više