U Španjolskoj uhićen Crnogorac s Interpolove tjeralice

Foto: Policia Nacional

Državljanin Crne Gore (35) uhićen je u španjolskom gradu Benidormu (pokrajina Alicante) zbog trgovine drogom, napada na policiju, krivotvorenja isprava i kaznenog djela protiv sigurnosti prometa na cestama.

Kako piše portal abc.es, a prenosi vijesti.me, Crna Gora je za njim raspisala Interpolovu međunarodnu tjeralicu zbog trgovine drogom.

Kako je izvijestila španjolska policija, njihova intervencija započela je kada su policijski službenici iz Benidorma rutinski vršili kontrolu u središnjoj ulici grada.

Skoro pregazio policajce

U tom se trenutku muškarac koji je upravljao automobilom oglušio na znake policajaca i velikom brzinom prošao kroz kontrolni punkt, zbog čega je ugrozio živote policajaca te ih natjerao da se sklone kako ih ne bi pregazio.

Nakon toga su, pišu španjolski mediji, krenuli u potjeru za bjeguncima na ulicama Benidorma.

U toj jurnjavi državljanin Crne Gore je upravljajući automobilom ugrozio sigurnost ostalih vozača, ali i pješaka koji su se u tom trenutku kretali tim ulicama.

Na kraju je napustio vozilo i počeo bježati, no presreo ga je policajac nakon nekoliko stotina metara. Španjolski mediji pišu da se opirao sve vrijeme tijekom uhićenja, te da je bio vrlo agresivan prema policajcima.

Policija je prilikom uhićenja među stvarima crnogorskog državljanina pronašla 11.510 eura u gotovini.

Imao je lažnu osobnu i vozačku

Pregledom vozila kojim je upravljao pronađena je velika crna vrećica u kojoj su se nalazila četiri vakuumirana pakiranja marihuane ukupne težine 22,84 kilograma te vaga.

U trenutku uhićenja kod sebe je imao češku osobnu iskaznicu i vozačku dozvolu za koje je utvrđeno da su lažne.

Uz njegov otisak prsta sustav je pokazao da je uhićeni Crnogorac protiv kojeg se vodi postupak pred Kaznenim sudom u Madridu.

Abc.es piše i da se crnogorski državljanin skrivao u Španjolskoj nakon što je 2017. u Crnoj Gori osuđen na četiri godine zatvora zbog trgovine drogom.

Kako javljaju španjolski mediji, tada ga je presrela crnogorska policija kada je na konju pokušao prijeći granicu iz Albanije s natovarenim više od 121 kilogramom marihuane.

Pročitajte više