U Split stiže otac pljačkaša pošte stradalog u podmetanju eksploziva pod terenac

MILAN Rašeta, otac Strahinje Rašete, jednog od pljačkaša 15 milijuna kuna iz Središta hrvatskih pošta na Kopilici, sutra će na Županijskom sudu u Splitu svjedočiti o ulozi svog sina, koji je nesretno stradao koncem prošle godine montirajući na Banovom Brdu u Beogradu eksploziv pod terenac bivšeg kompanjona Milana Mitića, koji je također optužen za pljačku, ali je nedostupan, pa mu sude u odsutnosti, kao i Zoranu Stevanoviću, koji je uhvaćen kako pokušava promijeniti 350 tisuća kuna na tržnici Arizona u Brčkom, ali je brzo pušten i od tada mu se gubi trag.  

Posvađali se oko plijena

Stariji Rašeta ispričat će svoja saznanja o tome što mu je sin radio po Splitu početkom ožujka 2008. godine. Očekuje se da će teretiti srpske pljačkaše, pogotovo Mitića, s kojim je njegov sin očito imao nesređenih računa, a pretpostavlja se da su se posvađali oko podijele plijena, no upitno je što će znati o njihovim domaćinima iz Splita, koji su im pružili logističku podršku, te pripremili teren. Među njima je i šef kaštelanske Hvidre Jozo Certa, koji i dalje tvrdi da nema nikakve veze s pljačkom. Milan Rašeta sam se javio Uskoku.

Danas je inače svjedočio vještak za telekomunikacije Predrag Jurić. Potrajalo je njegovo svjedočenje o međusobnim pozivima optuženika nekoliko sati, no zbog obilja dokumentacije, ali i nedostatka nekih materijala, odgovori nisu bili (sasvim) upotrebljivi, pa će se na njih očitovati pismenim putem.

Pročitajte više