Širi se zaraza u splitskom zatvoru, general JNA prebačen u bolnicu

Zatvor u Splitu Foto: FaH

GENERAL JNA Borislav Đukić, nedavno nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora zbog rušenja brane Peruća 1993. godine, prebačen je jučer iz splitskog zatvora u KBC Split, javlja Dalmatinski portal.

Prošlog tjedna je u splitskom zatvoru došlo do širenja zaraze. Prije pet dana pozitivno je bilo 30 pritvorenika i službenika, danas se ta brojka udvostručila. Ministarstvo pravosuđa izvijestilo je da se broj pozitivnih u splitskom zatvoru popeo na 56. Čak 41 pritvorenik ima pozitivan nalaz, 15 je pozitivnih službenika. 

"Jedna osoba lišena slobode hospitalizirana je u vanjskoj bolnici. Hospitalizacija je moguće povezana s pozitivnim testom na bolest covid-19", odgovorili su iz Ministarstva pravosuđa na pitanje zbog čega je Đukić prebačen u bolnicu.

Navode da Uprava za zatvorski sustav i probaciju i zatvor u Splitu u suradnji s nadležnim službama poduzimaju sve nužne mjere za sprječavanje širenja virusa. 

Đukić se u splitskom zatvoru nalazi od 2016. godine. Na prvom suđenju za Peruću osuđen je na 9 godina zatvora. Na ponovljenom suđenju dobio je godinu dana zatvora više. Na splitskom Županijskom sudu ga čeka još jedno suđenje za ratni zločin.

Pročitajte više