U Splitu će se sutra prosvjedovati protiv gradskih uhljeba

Foto: dalmatinskiportal.hr

U Splitu će se sutra ispred zgrade Banovine u 12 sati održati "Prosvjed nezadovoljstva građana radom gradske uprave zbog političkih uhljeba", javlja dalmatinskiportal.hr.

Organizira ga Nezavisna lista "Dišpet", uz potporu više udruga. Goran Jugović iz "Dišpeta" danas je ispred Banovine održao performans kojim je najavio sutrašnji prosvjed kojim se želi ukazati na nesposobnost, nerad, netransparentnost, neučinkovitost i neodgovornost pojedinih dijelova gradske uprave.

"Smatramo da je 95 posto problema koje ljudi u Splitu imaju vezano za ovu ovdje zgradu iza nas, Banovinu. Očekujemo da oni sutra siđu ispred nas i dogovorimo se kada će se koji problem riješiti, jer i osobno imam problem već nekoliko godina koji stoji unutra i nikako da se nađe rješenje. Ako ne postoji rješenje, neka se kaže da ga nema. Ako pak postoji rješenje, treba postojati i rok. Smatram da bi neki trebali početi svoj posao raditi bolje, jer ne postoji odgovornost za ovo što se radi", rekao je Jugović za Dalmatinski portal.

Pozvao je sve građane koji dijele njihovo mišljenje da se u što većem broju odazovu na prosvjed.  "Volio bih da sutra izađe deset tisuća ljudi, ali nadam se da će ih biti bar stotinjak koji će glasno i jasno kazati što im je na duši. Ovo je prosvjed građana, ne političkih stranaka i organizacija vezanih za politiku. Nadam se da možemo nešto postići", ispričao je Jugović i dodao da se prosvjed odnosi ne samo na gradonačelnika Ivu Baldasara, nego i na svih 35 zastupnika u Gradskom vijeću.

 

Pročitajte više