U Splitu je i danas prometni kaos

Screenshot: Dalmacija Danas

ZBOG kvara autobusa u Jadranskoj ulici jutros je došlo do prometnog kolapsa u centru Splita. Iako je autobus uklonjen nešto prije 9 sati, gužve ne jenjavaju. Oko 15 sati prometom su upravljali bobiji, a dodatnu gužvu stvorio je i kvar na jednom automobilu, javlja Dalmacija Danas.

Ovako im je svaki dan, žale se stanovnici Bačvica, kojima je nova prometna regulacija u kvart donijela buku i kaos. Iz tog razloga najavljuju prosvjed 31. kolovoza u 10:30. Blokirat će promet na način da će veći broj građana prelaziti cestu na pješačkom prijelazu u Jadranskoj ulici.

"Drastično nam se smanjuje kvaliteta života"

"Povećana buka, štetne emisije plinova i enormna količina prometa kroz cijeli dan, sedam dana u tjednu, dovodi sigurnost nas i naše djece u pitanje te nam drastično smanjuje kvalitetu života u inače mirnom kvartu", objašnjava predsjednik GK Bačvice Tomislav Zaninović.

A kaže, zbog učestalih zastoja i velike količine prometa na križanju Trga Mihovila Pavlinovića i Biankinijeve, gdje nema semafora i zbog slabe vidljivosti nadolazećih vozila iz trajektne luke, ugrožena je i sigurnost tisuća građana i gostiju koji u ljetnim danima posjećuju kupalište Bačvice.

Novom prometnom regulacijom preko Biankinijeve i Pojišanske dnevno prolazi 28 gradskih i prigradskih linija, što je broj polazaka autobusa koji prođu ovom rutom povećalo sa 160 na 509.

"Dodalo se i još jedno stajalište u Biankinijevoj ulici, na mjestu dosadašnjeg uličnog parkirališta. Uklonjeno je nekoliko parkirnih mjesta za koje prijašnji korisnici i dalje plaćaju mjesečne parkirne karte, što je apsurd. To stajalište bespravno koriste i autobusi koji nisu dio gradskog javnog prijevoza, a koristi se i za ukrcaj i iskrcaj turističkih putnika da se izbjegne plaćanje naknada", kaže Zaninović.

Pročitajte više