u splitu otvorena izložba national geographic

U sklopu Splitskog ljeta u podrumima Dioklecijanove palače večeras je otvorena izložba fotografija svjetski poznatog časopisa National Geographic. L

Izložene su najbolje fotografije iz toga časopisa kao i fotografije snimljene u Hrvatskoj, a objavljene u National Geographicu još od 1908. godine kada je tiskana prva reportaža o Hrvatskoj, a svrha izložbe je promoviranje hrvatskog izdanja magazina National Geographic, čiji će prvi broj izaći u studenom ove godine.

Glavni urednik hrvatskog izdanja National Geographica, Hrvoje Prčić, kazao je da se taj magazin tiska u više od 10 milijuna primjeraka na više svjetskih jezika i čita se u svakoj državi svijeta.

National Geographic jedna je od najvećih svjetskih neprofitnih i obrazovnih institucija koje postoji već 115 godina i na svijet utječe preko časopisa, knjiga, televizije i interaktivnih medija. Društvo je financiralo više od 7000 znanstvenih i istraživačkih projekata i podržava obrazovne programe šireći zemljopisnu pismenost.

Televizijskih kanal National Geographica gleda se u više od 200 milijuna domova, u 145 država svijeta, na 25 jezika, uključujući i hrvatski.

Fotografija je zaštitni znak Nactional Geograpicha i remek djela njegovih fotografa važan su dio svjetske riznice kulture i bilježenja nacionalnih ljepota na Zemlji, istaknuo je glavni urednik hrvatskog izdanja National Geographica, Hrvoje Prčić.

Izložbu je otvorio ministar zaštite okoliša Ivo Banac, a može se pogledati do 27. ovog mjeseca.

(Hina) merc sp

Pročitajte više