U Splitu počela sjednica vlade RH

U SPLITU je počela sjednica hrvatske Vlade koju je otvorio premijer Ivo Sanader riječima da održavanjem sjednica na terenu Vlada želi dati poticaj razvoju ovog grada i Županije.

Župan splitsko-dalmatinski Kruno Peronja rekao je kako održavanje sjednice u Splitu daje poticaj za razvoj te županije koja želi biti gospodarski jaka. Kao najveći županijski problem Peronja je istaknuo zbrinjavanje otpada te privatizaciju preostalih hotelskih kuća u srednjoj Dalmaciji.

Splitski gradonačelnik Miroslav Buličić upoznao je članove Vlade sa stanjem u gradu Splitu u kojem se, po njegovim riječima, krenulo s trendom uspona. Već dvije godine u gradu se bilježi priljev dobiti koji kontinuirano raste, rekao je.

Najveći problem je odlagalište otpada Karepovac koje se mora sanirati i izgraditi pogon za reciklažu kako se Splitu ne bi dogodilo ono što i Makarskoj, a takav projekt za grad Split nije u koliziji sa Županijskim centrom za odlaganje otpada, ocijenio je Buličić.

Kao veliki problem Buličić je spomenuo i pomorsko dobro jer primjerice grad Split nema ingerencije nad splitskom rivom niti ijednom splitskom plažom.

Premijer Ivo Sanader kazao je u raspravi o hrvatskim cestama da Hrvatska neće odustati niti od autoceste, ali ni od mosta Komorna-Pelješac. Sanader je izrazio zadovoljstvo radovima na autocesti. Najavio je da ćemo se 2005., nakon što se izgradi dionica Dugopolje-Bisko od 11 kilometara te dionica Vrpolje-Pirovac i probije tunel Mala kapela od Zagreba do Splita i obratno moći konačno voziti novom autocestom. "Potom ćemo odmah nastaviti prema Dubrovniku", kazao je premijer.

Pročitajte više