U Srbiji 57 preminulih i 6903 nova slučaja

Foto: EPA

U POSLJEDNJA 24 sata u Srbiji su na koronavirus testirane 18.232 osobe, njih 6903 su pozitivne, dok je 57 osoba preminulo.

Prema posljednjim podacima srpskog Ministarstva zdravstva i Instituta Batut, na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 279 pacijenata.

Podsjetimo, Srbija je jučer uvela nove stroge mjere. 

Nove stroge mjere u Srbiji, skoro sve zatvoreno preko vikenda

Kafići, restorani, barovi, noćni klubovi i splavi neće raditi od petka u 17 sati do ponedjeljka u pet sati ujutro, bez iznimki, a radno vrijeme od ponedjeljka do petka bit će od pet do 17 sati.

Dostava hrane bit će moguća 24 sata dnevno, dok trgovački centri, trgovine odjećom, kladionice, kockarnice i dječje igraonice također neće raditi od petka u 17 sati do ponedjeljka u pet ujutro.

Frizerski i kozmetički saloni, saloni za njegu, teretane, fitness centri, bazeni, spa centri, dvorane za nogomet, košarku i tenis ili objekti za bilo koji drugi rekreacijski sport također neće raditi tijekom vikenda.

Prodavaonice prehrambene industrije, trgovinske radnje, maloprodajni objekti, kao i kiosci u koje se ne ulazi pri kupnji mogu raditi i vikendom, ali samo do 21 sat.

Uz ljekarne iznimke su i benzinske postaje koje će raditi non-stop, svakoga dana bez ograničenja.

Restorani i barovi koji u okviru hotela i privatnog smještaja mogu pružati usluge samo i isključivo registriranim i prijavljenim gostima do 21 sat svakoga dana.

Pročitajte više