U Srbiji teško pretučen novinar lista Vreme



NOVINAR i kolumnist tjednika Vreme Teofil Pančić brutalno je napadnut i pretučen metalnom šipkom u gradskom autobusu u Zemunu, prenose danas beogradski mediji.

Pančić je sinoć oko 23 sata sjeo u gradski autobus u Zemunu, a za njim su u vozilo ušla dvojica muškaraca, lica sakrivenih kapuljačama, te ga bez riječi i objašnjenja, unatoč činjenici da je u autobusu bilo još putnika, izudarala metalnom šipkom po glavi i rukama. Nakon toga su pobjegli.

Liječničkim je pregledom ustanovljeno da je Pančić u napadu zadobio kontuziju lubanje i teške ozljede desne ruke. Pančić je policiji izjavio kako pretpostavlja da je motiv napada neki od njegovih do sada objavljenih kritičkih tekstova te da ne vidi druge razloge napada.

Napad na Pančića tek je jedan u nizu sličnih ataka na novinare u Srbiji

Napad na Pančića izazvao je burne reakcije u srpskoj javnosti, ali i u političkim i medijskim krugovima u zemlji, koji su od policije oštro zatražili da provede istragu i uhiti napadače na novinara Vremena.

Mediji u Srbiji podsjećaju kako je ovo tek posljednji u nizu brutalnih napada na novinare te da niti jedan od tih slučajeva nije do kraja istražen i procesuiran.

"Novinarka Dada Vujasinović ubijena je 8. travnja 1994. godine, Slavko Ćuruvija ubijen je 5. prosinca 2000. godine, Milan Pantić ubijen je 11. lipnja 2001. i niti jedno od ovih ubojstava nije riješeno", upozorava B92 i ističe kako ni brojne prijetnje, među kojima su najpoznatije one novinaru Dušanu Reljiću 1993., Dejanu Anastasijeviću 2007. i TV novinarki Brankici Stanković 2010. te napad na snimatelja B92 Boška Brankovića također nisu adekvatno procesuirani.

Pročitajte više