FOTO Srbi uhitili bivšeg suradnika Zelenskog, pao s hrpom novca i draguljima

Foto: Twitter

U SRBIJI je ovih dana uhićen Andrij Naumov, bivši bliski suradnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog. Prema prvim informacijama, Naumov je uhićen na jugu Srbije s jednim Nijemcem, navodno njegovim vozačem, pod sumnjom za pranje novca.

Kod sebe su imali hrpu novca i dva vrijedna kamena

O njihovom je uhićenju izvijestio i srpski MUP navodeći da su im granični policajci na prijelazu Preševo sa Sjevernom Makedonijom pronašli 607.990 eura i 124.924 dolara u gotovini te dva draga kamena smaragda.

Ni novac ni drago kamenje nisu prijavili te ih se tereti da su oboje stekli kriminalnim aktivnostima i s njima pokušali napustiti Srbiju.

Prijeti im zatvorska kazna

Naumovu i njegovom vozaču prijeti kazna od jedne do 12 godina zatvora, no ukrajinski mediji pišu da bi Naumov mogao otkriti neke ukrajinske državne tajne u zamjenu za svoju slobodu. Naime, on je donedavno bio jedan od šefova ukrajinske obavještajne službe SBU dok ga Zelenski nije smijenio optuživši ga za veleizdaju.

Naumov je u SBU došao 2019., a u srpnju prošle godine imenovan je šefom Odjela za unutarnju sigurnost. Ukrajinu je, prema pisanju lokalnih medija, napustio tek nekoliko sati prije početka ruske invazije, a svoju je obitelj u inozemstvo poslao ranije. Njega je Zelenski službeno smijenio krajem ožujka tvrdeći da je počinio veleizdaju i nazvavši ga antijunakom koji je prekršio svoju vojničku zakletvu.

Pročitajte više