U stanu Amerikanke pronašli zamrznuta tijela njezinih beba. Neće joj suditi

Fotografija nema veze s događajem opisanim u tekstu. Ilustracija: EPA

Majka četvero beba pronađenih u zamrzivaču stana u Bostonu prije više od godinu dana neće se suočiti s optužbama. Najnovije izvješće pokazuje da još uvijek postoje "mnoga neodgovorena pitanja" o tome što se dogodilo bebama, piše CBS.  

Okružni tužitelj okruga Suffolk poručio je kako ne vjeruje da se slučaj protiv Alexis Aldamir može dovesti do suđenja. Aldamirin brat i njegova supruga pozvali su policiju nakon što su 17. studenoga 2022. pronašli "smrznute" bebe dok su čistili stan na East Broadwayu, u kojem je Aldamir živjela od 1982. godine. 

Identificiran i otac beba

Istraga je pokazala da je Aldamir majka beba, dva dječaka i dvije djevojčice, pronađenih u zamrzivaču. Aldamir sada živi u zdravstvenoj ustanovi. Istražitelji tvrde kako je tijekom ispitivanja "djelovala zbunjeno te da nije razumjela gdje se nalazi i s kim razgovara".

U izvješću se navodi kako medicinski istražitelj nije mogao utvrditi jesu li bebe rođene žive ili koliko su dugo bile zamrznute. Uzrok smrti je naveden kao "neutvrđen". U izvješću se navodi kako nije bilo znakova traume ili očitih ozljeda, kao ni znakova hrane ili mlijeka u bebinim želucima. 

Sve četiri bebe su još uvijek imale pričvršćene pupčane vrpce. Bebe se pronađene u kutijama od cipela i bile su umotane u foliju. DNK testiranjem identificiran je otac četvero djece, no on je umro 2011. Istražitelji su rekli da su on i Aldamir imali još jedno zajedničko dijete koje su dali na posvajanje.

Ne može se dokazati da su bebe ikada bile žive

Aldamir je radila za računovodstvenu tvrtku u Bostonu od 1980. do listopada 2021., stoji u izvješću. Njezini su je kolege istražiteljima opisali kao "vrijednu radnicu koja je rijetko išla na odmor".

"Također su rekli da je bila debela žena koja je imala sklonost nošenju široke odjeće bez obzira na godišnje doba. Nitko od Aldamirinih suradnika ni u jednom trenutku nije znao da je trudna", piše u izvješću. 

Okružni tužitelj okruga Suffolk Kevin Hayden nazvao je istragu "jednom od najsloženijih, najneobičnijih i najzbunjujućih s kojima se njegov ured ikada susreo". U obrazloženju odluke da se ne optuži Aldamir, izvješće kaže da tužitelji ne mogu dokazati da su bebe ikada bile žive te ne vjeruju da Aldamir ima sposobnost izdržati suđenje.

"Nikada nećemo znati točno gdje ili kada su četiri bebe pronađene u stanu Alexis Aldamir rođene. Nikada nećemo znati jesu li četiri bebe rođene žive, a nikada nećemo znati ni što im se točno dogodilo. Nikad nećemo saznati kako je Alexis Aldamir skrivala svoju trudnoću ili zašto je to odlučila učiniti", zaključio je Hayden. 

Pročitajte više