U sudaru tramvaja 18 ozlijeđenih

U SUDARU ZET-ovih tramvaja u Zagrebu je jutros ozlijeđeno 18 osoba, svi lakše, a među njima i obojica vozača tramvaja, od kojih je jedan, vozač tramvaja s brojem 13, policiji rekao da su mu otkazale kočnice.

Do nesreće je došlo jutros u 7,16 sati kada je tramvaj broj 13 naletio na tramvaj s brojem 2 koji je stajao na tramvajskoj postaji na raskrižju Vukovarske i Radničke ulice.

Glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama izjavila je da je dosad ozlijeđeno 15 osoba uključujući oba vozača, kojima je medicinska pomoć pružena u Klinici za traumatologiju, KB Merkur i KBC Zagreb, no putnici koji su se nalazili u tramvajima samoinicijativno dolaze u bolnicu pa će ukupni broj onih koji su tražili liječničku pomoć biti veći.

U zagrebačkim bolnicama koje su zbrinule ozlijeđene doznaje se da su svi lakše ozlijeđeni (trzaj vratne kralježnice, istegnuća i natučenost vratnih mišića te prsnog koša), a većina će ih, ili već je, biti pušteno kućama.

Uzrok nesreće nepažnja vozača

Protiv vozača tramvaja koji je skrivio nesreću policija je podnijela prekršajnu prijavu zbog vožnje neprilagođenom brzinom, a utvrdi li se da je netko od ozlijeđenih putnika zadobio teže ozljede, protiv vozača će biti podignuta i kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće s teškim ozljedama, rekla je Vulama.


Očevid, koji je policija provela u suradnji s tehničkom službom ZET-a, pokazao je da tramvaj bio tehnički ispravan. To znači da su kočnice tramvaja bile u ispravnom stanju, iako se vozač tramvaja požalio da su mu otkazale kočnice.

Glasnogovornica policije rekla je kako su vozača oba tramvaja alkotestirana te su oba bila negativna.

Pročitajte više