U sudaru vlaka i autobusa u Mađarskoj poginule 32 osobe

U PROMETNOJ nesreći koja se dogodila u četvrtak u sudaru vlaka i autobusa u kojemu su se nalazili njemački turisti u mađarskom Sifoku, 100 km jugoistočno od Budimpešte, poginule su 32 osobe, a oko 50 ih je ozlijeđeno, od kojih je pet u kritičnom stanju.

Zbog prometne gužve autobus je ostao blokiran na željezničkom prijelazu u blizini grada Sifoka blizu Balatonskog jezera kada je na njega naletio vlak. Prije nego što je prepolovljen autobus se zapalio, nakon čega ga je vlak gurao oko 150 metara.

Na mjesto nesreće odmah je stiglo 30 vatrogasnih vozila, 30 vozila hitne pomoći te helikopteri. Od ukupno 37 putnika koliko ih se nalazilo u autobusu, odmah je poginulo 29, a troje ih je prebačeno u bolnicu. Većina žrtava bila je iz njemačkih pokrajina ?Schleswig-Holstein i Donje Saske.

Gradonačelnik Sifoka izjavio je kako lokalne vlasti rade na organiziranju puta i smještaja članova obitelji i rodbine poginulih. "Identifikacija tijela bit će vrlo teška", kazao je glasnogovornik policije u Hanoveru. "Imamo samo popis imena ljudi koji su se prijavili za putovanje, no ne znamo tko je uistinu bio u autobusu u trenutku nesreće", kazao je.

Pročitajte više