U teškoj prometnoj nesreći kod Zeline jedna osoba poginula

U TEŠKOJ prometnoj nesreći koja se jutros u 7.05 dogodila na području Sv. Ivana Zeline, Zelinska cesta 36, smrtno je stradao zasad nepoznati suvozač iz jednog od automobila koji su sudjelovali u nesreći, doznajemo iz PU zagrebačke.

Do nesreće je došlo kada se osobno vozilo marke Renault Laguna, zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 26-godišnji hrvatski državljanin, iz zasad nepoznatih razloga počelo nekontrolirano kretati, tj. "plesati po cesti". Tada je Renault koji se kretao iz smjera Varaždina, naletio na Fiat Punto, također zagrebačkih registarskih oznaka, koji je naišao iz suprotnog smjera.

Iako je vozač Punta, 29-godišnji hrvatski državljanin, uočio nekontrolirano kretanje Renaulta i pokušao izbjeći nesreću te prilikom oštrog skretanja udario u dva parkirana vozila, Renault ga je unatoč tome snažno udario stražnjim dijelom te se nakon udarca zapalio i pritom u potpunosti izgorio. U Renaultu je izgorio i još neidentificirani suputnik.

Vozači oba osobna automobila su vozilom hitne pomoći prevezeni u Kliniku za traumatologiju. Na mjestu nesreće su stigli i vatrogasci te istražni sudac.

Zbog nesreće je promet tom cestom prekinut do daljnjeg, pa policija vozačima kao alternativni pravac preporuča autocestu Zagreb - Varaždin ili neku od okolnih lokalnih cesta.

I.M.
Foto: RTL Vijesti

Pročitajte više