U tijeku akcija o anonimnoj dojavi o prebivalištu Ratka Mladića

SRBIJANSKI premijer Zoran Živković izjavio je u srijedu da je u 17 sati počela akcija provjere prebivališta haaškog optuženika Ratka Mladića, na temelju anonimne dojave te da je riječ o "rutinskim aktivnostima, jer je takvih dojava bilo i ranije".

"Ništa se tu ne mijenja, mi na svaku dojavu koja djeluje kao ozbiljna reagiramo. To znaju predstavnici međunarodne zajednice", kazao je premijer Živković novinarima u Skupštini Srbije, ali nije želio pojasniti tko je u toj akciji angažiran i gdje se ona provodi.

Prema Živkovićevim riječima, nadležni organi u Srbiji nastavit će istragu o prisustvu Ratka Mladića u Srbiji, "ako ne svaki dan, onda bar tri puta tjedno".

Glavna haaška tužiteljica Carla del Ponte više puta je ponovila svoje uvjerenje da se haaški optuženik, general Mladić nalazi u Srbiji, a nakon prekjučerašnjeg objelodanjivanja optužnice protiv četvorice vojnih i policijskih generala, dužnosnici u Beogradu izjavljivali su da bi, u slučaju uhićenja Mladića, generalska četvorka mogla biti prepuštena na suđenje sudovima u Srbiji, što su predstavnici Međunarodnog kaznenog suda odbacili.

Pročitajte više