U tijeku je humanitarna akcija "Moja učiteljica zove se NADA"

Foto: PR

ROTARY klub 1242 Zagreb je 2017. godine odlučio u svom djelovanju u trogodišnjem razdoblju pomoći pri opremanju svih škola u bolnici u Republici Hrvatskoj po najvišim svjetskim standardima.

Svrha je projekta osvijestiti javnost o problemima s kojima se susreću mali učenici, senzibilizirati javnost te prikupiti sredstva za opremanje e-učionice kako bismo im olakšali svakodnevnicu za vrijeme teških bolničkih dana. Nova će učionica djeci omogućiti odmak od liječenja, smanjiti zaostatke za tekućim gradivom, olakšati nastavak školovanja za vrijeme terapija tijekom kojih je potrebna stroga izolacija te ubrzati povratak u školske klupe kad se oporave i vrate uobičajenim životnim aktivnostima.

U skladu s Rotary ciljevima prvenstveno time pomažu djeci u potrebi, a zatim i učiteljima koji sa tom djecom provode vrijeme u njihovoj najosjetljivijoj fazi.

"Ponosni smo na naš dosadašnji rezultat: 2018. godine prikupili smo 442 tisuće kuna i iste predali školi u bolnici u Klaićevoj i upravo je u tijeku opremanje i nabava pametnih ploča, tableta te druge potrebne infrastrukture. Ove smo godine zajedno s Rotary klubom Split Novi prikupili i uručili donaciju od 196.020,83 kn te iste predali školi u bolnici u Splitu", objavili su iz Rotary kluba.

Dodaju kako se ove se godine koncentriraju na škole u bolnici u Osijeku i Zagrebu.

O potrebama pojedinih škola/bolnica snimili su video materijale koje možete pronaći na našoj web stranici www.pokaziljubav.hr, a tamo možete saznati i kako se možete uključiti u projekt.

Pročitajte više