U tri zrakoplovne nesreće u SAD-u poginulo 16 osoba

NAJMANJE sedam osoba stradalo je u sudaru dvaju helikoptera koje koristi bolnica u Arizoni.

Helikopteri su se sudarili u blizini bolnice u gradu Flagstaffu. U jednom od njih poginulo je svih četvero ljudi, a smatra se kako je najmanje jedan od putnika bio pacijent. U drugom helikopteru stradalo je troje dok je četvrta osoba teško ozlijeđena, javlja AP.

Oba helikoptera Bell 407 bila su na putu za bolnicu, a njihova kolizija također je uzrokovala i požar u šumi. Policija još istražuje jesu li se svi poginuli nalazili u helikopteru ili su neki možda bili na tlu kada se helikopter srušio.

Ovo nije prvi takav slučaj u Arizoni, prošle godine četiri osobe su poginule kada su se dva helikoptera u vlasništvu dviju konkurentskih TV postaja sudarila dok su snimala policijsku potjeru u gradu Phoenixu.

Ista agencija javlja o još dvije nesreći u kojima je stradalo devet osoba. Jučer se tako u državi Alabama srušio manji zrakoplov pri čemu je četvero ljudi izgubilo život, a razlog pada nije poznat.

Također, u Novom Meksiku pet osoba je poginulo u rušenju manjeg zrakoplova koji je taman poletio sa zračne luke. Zrakoplov i posada su izgorjeli.

J.M.
Foto: Arhiva

Pročitajte više