U trima napadima poginulo 14 Iračana

U TRIMA odvojenim napadima naoružanih skupina u srijedu je u Iraku poginulo četrnaest Iračana, od kojih u blizini tunela Chorta zapadno od Bagdada deset zaštitara, a inženjer s Malawija koji je ondje radio za jednu tvrtku za mobilnu telefoniju otet je, izvijestili su službeni izvori.

Zaštitare je angažirala jedna privatna zaštitarska tvrtka. Zadaća im je bila zajamčiti sigurnost inženjeru s Malawija koji je ondje obavljao posao za jednu tvrtku za mobilnu telefoniju.

"Skupina naoružanih muškaraca napala je konvoj u blizini tunela Chorta, zapadno od Bagdada. Tijela zaštitara prebačena su u bolnicu Yarmuk, a napadači su oteli inženjera", izvijestili su sigurnosni izvori.

Tri su osobe, među kojima jedan sunitski šeik i njegov nećak, ubijeni u njihovu stanu zapadno od Bagdada. Šeik Mohammed Saddak al-Battah bio je šef plemena Bujleb iz pokrajine Al-Anbar.

U trećem napadu u eksploziji bombe koja je aktivirana pri prolasku automobila u Al-Saadiyahu, 80 km istočno od Baqube, poginuo je jedan policajac, a petorica su pritom ozlijeđena.

Pročitajte više