U turističkom mjestu u Japanu likvidirana cijela obitelj. I djevojčica

Screenshot: Kyodo News

ŠESTERO ljudi je ubijeno, među njima i sedmogodišnja djevojčica, u japanskom gradu Takachiho. Policija je tijela pronašla u kući koja je smještena u popularnom turističkom odredištu na jugozapadu prefekture Miyazaki, javlja CNN.

U kući Yasuoa Iihoshija (72) nađeno je 5 mrtvih osoba, tri muškarca i dvije žene, a izvan kuće je nađena još jedna mrtva ženska osoba. 

Japan glasi kao jedno od najsigurnijih mjesta za život, stoga je mnoge iznenadilo ovo masovno ubojstvo. Dodatno, Japan ima stroge zakone o nošenju vatrenog oružja te je većina napada u toj državi počinjena hladnim oružjem, najčešće noževima. 

U masovnom ubojstvu u gradu Takachiho najmanje jedna žrtva je izbodena hladnim oružjem. Oružje nije pronađeno na mjestu zločina, policija još traga za njim.

Pobijena cijela obitelj

Japanske vlasti su objavile imena žrtava. Osim Yasuoa Iihoshija, nepoznati počinitelj/i ubili su i njegovu suprugu Mihoko (66), njihovu unuku Yui (7), unuka Takumija (21) i snahu Mikiko (41). Šesta žrtva Fumiaki Matsuoka (44) nije bila član obitelji, već bliska prijateljica Masahira, sina Yasuoa Iihoshija.

Policija traga za Masahirom Iihoshijem, za sada se sin Yasuoa smatra nestalim. No, policija je otkrila tijelo još jedne ubijene osobe ispod mosta na rijeci Gokase.

Pročitajte više