U unutrašnjosti ima magle, smanjena je vidljivost

Ilustracija: PIXSELL

JUTROS je zbog magle mjestimice u unutrašnjosti smanjena vidljivost, a jak vjetar usporava vožnju autocestom A6 Rijeka - Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su povremeno na dionicama gdje traju radovi. HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na autocesti A1 Zagreb - Split - Ploče zbog izvanrednog održavanja na vijaduktu Drežnik u smjeru Dubrovnika vozi se suženim kolnikom, zbog čega su mogući kraći zastoji, a do 27. veljače od 8 do 16 sati zbog izvanrednih prijevoza povremeno se zaustavlja sav promet u zoni čvora Žuta Lokva u smjeru Zagreba.

Na A3 Bregana - Lipovac do 1. travnja zbog radova na čvoru Jakuševec zatvoren je kolnik u smjeru Lipovca i vozi se dvosmjerno kolnikom u smjeru Bregane uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat.

Na granici i dalje vrijede ista pravila

Na graničnim prijelazima promet i dalje teče sukladno odluci Stožera civilne zaštite o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza, koja je stupila na snagu 1. prosinca.

Podsjetimo, u skladu s tom odlukom putnici koji dolaze iz zelenih područja EU ne trebaju PCR test niti trebaju ispuniti dodatne uvjete za ulazak u Hrvatsku.

Svi ostali putnici koji dolaze iz EU trebaju predočiti negativan PCR test koji nije stariji od 48 sati ili se testirati pri dolasku u Hrvatsku i biti u samoizolaciji do dospijeća nalaza. Izuzetak su pogranični radnici, studenti, učenici, pomorci, osobe koje putuju iz nužnih privatnih ili poslovnih razloga te pacijenti koji putuju iz nužnih razloga. Državljani trećih zemalja ne mogu prelaziti preko granice u Hrvatsku, osim nekih iznimki koje uključuju negativan PCR test.

U pomorskom prometu nema poteškoća. Vozila koja prevoze humanitarnu pomoć na potresom pogođena područja oslobođena su plaćanja putnih karata.

Pročitajte više