U utrci za ravnatelje triju HRT-ovih podružnica 11 kandidata

NA NATJEČAJ za ravnatelje triju HRT-ovih podružnica radija, televizije i glazbene proizvodnje stiglo je 16 prijava, od čega 11-ero kandidata udovoljava svim uvjetima natječaja.

Ravnatelji HRT-ovih podružnica trebali bi biti izabrani na na sjednici Programskog vijeća HRT-a 27. travnja.

To je Vijeće danas otvorilo kandidature i odmah eliminiralo prijave koje nisu bile potpune.

U utrci za ravnatelja Hrvatske televizije (HTV) su Vanja Sutlić, Marija Nemčić, Branimir Ježić i Darko Staklenac, jedini kandidat koji ne dolazi iz redova zaposlenih na HRT-u.

Za čelnika Hrvatskog radija (HR) natjecat će se Duško Radić, Ivanka Lučev, Marko Malnar i Aleksandar Kostadinov, a za ravnatelja glazbene proizvodnje Marijan Mrduljaš, Josip Guberina i Željko Kovačević.

Glavni ravnatelj HRT-a Mirko Galić trebao bi ovoga tjedna razgovarati sa svim kandidatima i nakon toga Programskom vijeću predstaviti svoje kandidate za ravnateljska mjesta.

Po riječima predsjednika Vijeća Zdenka Ljevka to bi tijelo o osobama koje će u sljedeće četiri godine voditi radio, televiziju i glazbenu proizvodnju tajnim glasovanjem trebalo odlučiti 27. travnja. Za imenovanje ravnatelja podružnica potrebno je najmanje šest glasova, a Vijeće ne može glasovati o kandidatima koje ne predloži glavni ravnatelj.

Nakon izbora ravnatelja podružnica Programsko vijeće bi trebalo raspisati i natječaje za direktore programa radija i televizije, te glavne urednike informativnih programa, čijim bi izborom rukovodna struktura nacionalne radiotelevizije bila upotpunjena.

Pročitajte više