U Varaždinu ubio muškarca kako bi prodao njegove stvari i uzeo mu auto

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Početkom mjeseca u Varaždinu je pronađeno mrtvo tijelo muškarca koji je sljedećeg dana identificiran kao Željko Hatlak, čiji je nestanak bio prijavljen 24. veljače. Policija je tada objavila da je 56-godišnji muškarac umro nasilnom smrću, a danas je objavljeno da je ubojica pronađen te je nad njime provedeno kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je da se radi o 44-godišnjaku koji je zločin počinio iz koristoljublja, odnosno Hatlaka je ubio kako bi mogao prodati njegove stvari i ukrasti mu auto.

"Utvrđena je osnovana sumnja da je 44-godišnjak unaprijed isplanirao počinjenje kaznenog djela 'Teškog ubojstva' na način da je doputovao u Varaždin nekoliko dana ranije, došao na kućnu adresu 56-godišnjaka gdje je sačekao njegov dolazak te iz neposredne blizine ispalio više hitaca iz vatrenog oružja koji su usmrtili 56-godišnjaka. Tijelo 56-godišnjaka je potom sakrio, nakon čega je počeo rasprodavati pokretnu imovinu 56-godišnjaka", izvijestila je policija.

Osumnjičenik je zatim uzeo auto žrtve i njime se odvezao na područje Karlovca, gdje je neprijavljeno živio, te ga je ondje nastavio koristiti. Policija je najprije našla taj automobil 8. ožujka, kada je pronađeno i tijelo. Zatim su nastavili s pretragama više kuća i prijevoznih sredstava koje je koristio osumnjičeni 44-godišnjak i našli su i oružje kojim je izvedeno ubojstvo.

Osumnjičeni se zbog drugih kaznenih djela koje je počinio na području Karlovca od 4. ožujka već nalazio u istražnom zatvoru. Sada je zbog njega Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnesena kaznena prijava zbog kaznenih djela teškog ubojstva iz koristoljublja i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Pročitajte više