U Veneciji se održava proslava 500. obljetnice rođenja Marina Držića

SREDIŠNJA  proslava obilježavanja 500. obljetnice rođenja Marina Držića održava se danas u Veneciji i to na njegovom grobu u crkvi sv. Ivana i Pavla. Posebno je zanimljivo da su jedni od nositelja venecijanske proslave studenti Akademije dramske umjetnosti iz Zagreba, koji tim povodom pripremaju veliki događaj.

"Riječ je o predstavi koju izvode svi studenti glume, a pripremaju je i studenti drugih odsjeka akademije - režije , dramaturgije, snimanja, produkcije pod mentorstvom profesora Akademije: Joška Ševe, Aide Bukvić, Ivice Boban, Ksenije Zec i drugih", izvijestili su na službenim internet stranicama Dubrovačkih ljetnih igara, dodajući kako će Trg ispred crkve Sv. Ivana i Pavla ponovno odjekivati dubrovačkim riječima nadajući se da će naš najpoznatiji dramski pisac jednako oduševljavati umjetnike i za idućih petsto godina.

U posebnoj svečanosti sudjelovat će i dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica, a o Držiću će govoriti i gradonačelnik Venecije Massimo Cacciari. Manifestaciju su zajednički pripremili talijanska i hrvatska strana, a predviđeno je kako će povorka obići i druga mjesta koja su obilježila venecijanske godine ovog velikog umjetnika.

Podsjetimo, kako je 2008. godina proglašena godinom Marina Držića, a osim obilježavanja u Veneciji, u rodnom Dubrovniku, kao i Zagrebu te u svim većim gradovima u Hrvatskoj, organizirano je niz manifestacija u spomen na Držića.

I.Ć. 
Foto:dlji 

Pročitajte više