U Virovitici sabor HDZ-a za 4. izbornu jedinicu

ČELNICI osječko-baranjskog i virovitičko-podravskog HDZ-a najavili su da će se na sutrašnjem saboru HDZ-a za 4. izbornu jedinicu analizirati dosadašnje djelovanje Vlade te raspravljati o budućim ciljevima i strategiji za iduće tri godine.

Na saboru HDZ-a za 4. izbornu jedinicu sutra bi se u Virovitici trebali okupiti najviši državni i stranački dužnosnici te ukupno 2650 izaslanika.

"Na skupu će se reći što je učinjeno otkako HDZ obnaša državnu vlast, što se radilo u stranci i što je još preostalo za odraditi", rekao je predsjednik virovitičko-podravskog HDZ-a Josip Đakić na konferenciji za novinare.

Dodao je kako će se sutra predstaviti i kandidatkinja stranke za dužnost predsjednika Republike Jadranka Kosor, ali da tim nastupom ne počinje njezina službena predizborna kampanja koja će, kako je rekao, početi 25. ili 27. studenoga.

Član predsjedništva osječko-baranjskog odbora stranke Vladimir Šišljagić ocijenio je kako je HDZ u proteklom razdoblju nastojao ispuniti obećanja iz predizborne kampanje. "Međutim, Vlada se suočila s neočekivanim problemima, poput prošlogodišnjeg proračunskog deficita koji je bio veći nego što ga je iskazivala bivša Vlada, a što je, na kraće vrijeme, odgodilo neke projekte i nakane iz predizbornog programa", rekao je.

"Ovogodišnji proračun morao se prilagoditi objektivnim uvjetima i onomu što smo zatekli", dodao je Šišljagić.

Pročitajte više