U Virovitici se prevrnula cisterna: Istječe amonijak, zabranjeno kretanje u krugu 300 metara

NA KRIŽANJU Podravske magistrale i ulice Ljudevita Gaja u Virovitici danas oko 14,20 sati se prevrnula cisterna koja je prevozila razrijeđeni amonijak.

U prevrtanju je ozlijeđen vozač cisterne. Državna uprava za zaštitu i spašavanje je izvijestila da amonijak iz cisterne istječe u manjim količinama.

Virovitički Centar 112 je odmah o nesreći izvijestio policiju, vatrogasce i Inspekciju zaštite okoliša. Zatvoren je promet državnim cestama D2 i D5, a prometna policija preusmjerava promet. Nesreća se dogodila kada je vozač kamiona pokušao skrenuti lijevo te se kamion pritom prevrnuo. 

Vozač cisterne je odmah nakon nesreće prevezen u Opću bolnicu Virovitica, a težina njegovih ozljeda još nije poznata. Inspektor zaštite okoliša je zaključio kako treba obaviti pretakanje tereta zbog čega je pozvana tvrtka iz Ivanić Grada čiji radnici su na putu u Viroviticu.

Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" je naložio da se u krugu od 300 metara zabrani prilaz i kretanje ljudi. Gradonačelnik Ivica Kirin je sazvao sjednicu stožera zaštite i spašavanja grada Virovitice gdje se analizirala situacija, a na raspolaganje su stavljene sve gradske službe.

Pročitajte više