U Vukovarsko-srijemskoj 31 novooboljela osoba, ravnateljica bolnice ispričala detalje

Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U VUKOVARSKO-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je 31 nova pozitivna osoba na koronavirus, izvijestili su na konferenciji za novinare Županijskog stožera civilne zaštite.

Među novooboljelima 10 je osoba iz Vinkovaca, pet iz Cerne, tri iz Nuštra, po dvije iz Andrijaševaca, Ivankova, Vrbanje i Otoka te po jedna osoba iz Posavskih Podgajci, Tovarnika, Vođinaca, Županje i strani državljanin koji boravi u Posavskim Podgajcima, rekla je epidemiologinja iz Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije Vedrana Lanc Čurdinjaković.

Dodala je i kako je od početka epidemije u županiji oboljelo 407 osoba, od kojih je 191 osoba izliječena, a 3 osobe su preminule. Trenutno je u županiji 10 osoba hospitalizirano. U protekla 24 sata testirano je 107 osoba te je ukupno testiranih do sada na području županije 5392 osobe, kazala je Lanc Čurdinjaković i dodala da je u samoizolaciji na području županije 598 osoba.

Vesna Bosanac: U vukovarskoj bolnici stanje je pod kontrolom

Po riječima ravnateljice Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar Vesne Bosanac, stanje u toj zdravstvenoj ustanovi je pod potpunom kontrolom.

"Dnevno kroz trijažne ambulante na ulazu u bolnicu prođe više od 900 osoba i ni jedan nam pacijent nije ušao u bolnicu bez kontrole", rekla je Vesna Bosanac dodajući kako se dnevno u bolnici uzima oko 20 briseva odnosno ukupno 763 brisa do sada.
Kazala je i kako su u samoizolaciji jedan liječnik i tri medicinska tehničara vukovarske bolnice u kojoj je trenutačno hospitalizirana jedna osoba oboljela od koronavirusa.

U Vinkovcima dva liječnika zaražena koronavirusom, četiri u samoizolaciji

Ravnatelj Opće županijske bolnice Vinkovci Krunoslav Šporčić rekao je kako je na Infektološkom odjelu devet osoba hospitalizirano zbog koronavirusa od kojih je jedan bolesnik s težom kliničkom slikom.

"Do sada smo tri naša bolesnika premjestili u Respiracijski centar u Osijek", kazao je Šporčić rekavši kako je bolnica imala nekoliko pozitivnih djelatnika te su u ovom trenutku dva liječnika pozitivna, a četiri su u samoizolaciji.

Također je naveo kako bolnica funkcionira u gotovo redovnom stanju te nema problema u obavljanju svakodnevnih poslova.

Po riječima ravnatelja Policijske uprave vukovarsko-srijemske Fabijana Kapulara, tijekom jučerašnjeg dana zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije. Kapular se zahvalio građanima koji policiji dojavljuju kršenje mjera koje su propisali Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Nacionalni stožer.

Vukovarsko-srijemski župan i predsjednik Stožera Božo Galić zahvalio je svim građanima koji se pridržavaju preporučenih mjera te je pozvao one građane koji još uvijek dovoljno ozbiljno ne sagledavaju situaciju s koronavirusom, da promjene mišljenje i pridržavaju se mjera.

Pročitajte više