KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Zadarskoj županiji 133 nova slučaja, jedna osoba umrla

Ilustracija: Marko Dimic/PIXSELL

U ZADARSKOJ ŽUPANIJI registrirane su 133 novozaražene osobe koronavirusom, a umrla je jedna osoba, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite.

U posljednja 24 sata testirana su 543 uzorka, u samoizolaciji je 2566 stanovnika, a aktivna su 1732 slučaja zaraze.

U Psihijatrijskoj bolnici Ugljan zaraženo je još petero djelatnika i petero pacijenata, a u Domu za stare i nemoćne osobe Zadar još dvoje korisnika.

S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju na području Zadarske županije, Stožer je preporučio organizaciju nastave u svim srednjim školama po Modelu C.

"Mišljenje stožera zatražio je Aktiv ravnatelja srednjih škola i đačkog doma te smatramo da je potrebno organizirati nastavu po tom modelu najkasnije od 14. prosinca do 23. prosinca 2020. godine", ističu u županijskom Stožeru.

Praksa u strukovnim školama

Strukovnim školama Stožer je predložio da procijene mogućnost provođenja praktične nastave, bilo kod obrtnika ili poslovnog subjekta kod kojeg se provodi nastava, ili unutar škole, ako je to moguće.

Na svim covid-odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitaliziran je 71 bolesnik, od toga ih je 11 na respiratoru.

Na covid-odjelu u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru od posljedica bolesti covid-19 umro je 88-godišnji muškarac.

Među novooboljelima 63 ih je iz Zadra, sedmero iz Preka, po šestero iz Biograda i Sv. Filipa i Jakova, petero u Pakoštanima, po četvero u Bibinjama, Posedarju i Ražancu, po troje u Benkovcu, Polači, Sukošanu, Škabrnji i Zemuniku Donjem, po dvije pozitivne osobe evidentirane su Pagu, Gračacu, Lišanima Ostrovičkim, Novigradu, Poličniku i Vrsima te po jedna osoba u Kalima, Kukljici, Ninu, Pašmanu, Privlaci, Tkonu i Viru.

Policija nije evidentirala nijedno kršenje samoizolacije.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više