U Zadru osvanuo grafit "Oj hrvatska mati, Srbe čemo klati"

NAKON što smo jutros objavili vijest o gnjusnom grafitu s prijetnjom Srbima koji se pojavio u Splitu, slična vijest dolazi iz Zadra. 

Tamo je također osvanuo grafit s govorom mržnje i eksplicitnom prijetnjom Srbima - "Oj hrvatska mati, Srbe čemo klati”. Uz to je nepismen, baš kao i onaj u Splitu.

Kako javlja Zadar News, da stvar bude gora, komunalno redarstvo danas uopće nije reagiralo na ispisani grafit iako se on od jučer nalazi na najfrekventnijoj zadarskoj ulici, odmah ispod popularne “Male pošte”. Tako je Velebitska ulica od jučer išarana ustaškim simbolom (stilizirano U i križ iznad slova, op.a.) i prijetećom porukom “Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati”.

Ni zadarska policija nema informacija o mogućem počinitelju više kaznenih djela. A hoće li im pomoći nadzorne kamere s obližnjih poslovnih objekata koje su mogle snimiti eventualne počinitelje, tek ostaje za vidjeti  

Podsjetimo, prije nekoliko dana u Zadru je osvanuo odvratan grafit "Zakolji Srbina, izvadi mu organe".

Iako je zadarska policija prije nekoliko dana izjavila kako traga za autorima grafita s Bilog briga, oni do danas nisu pronađeni.

U Zadru su prije tjedan dana brutalno pretučeni američki tamnoputi gay vojnici. 

Pročitajte više