U Zadru počeo kongres Hrvatskoga društva za maksilofacijalnu kirurgiju

U Zadru je jutros počeo trodnevni 5. kongres Hrvatskog društva za maksilofacijalnu, plastičnu i rekonstrukcijsku kirurgiju glave i vrata na kojemu sudjeluje stotinjak liječnika iz cijele Hrvatske, a svoje sudjelovanje prijavilo je i više njih iz susjednih zemalja. L

Maksilofacijalni kirurzi u sljedeća će tri dana raspravljati o bolestima slinovnice, face liftingu, rekonstruktivnoj kirurgiji, onkologiji glave i usta, a prvi put u Hrvatskoj bit će održan i okrugli stol o estetskoj kirurgiji.

Na početku skupa predsjednik Hrvatskog društva za maksilofacijalnu kirurgiju, poznati zadarski liječnik dr. Zlatko Matulić rekao je da je to područje medicine dosegnulo vrhunac u svom razvoju onog trenutka kada se počelo oslanjati na znanstvene činjenice. Po riječima dr. Matulića, da bi se liječnik, stručnjak u ovom području, mogao posvetiti pojedincu, mora se nužno uključiti u razvoj svoje struke.

Sudionike skupa su zatim pozdravili pomoćnik ravnatelja Opće bolnice u Zadru dr. Jašo Pavić, dogradonačelnica Zadra Ana Lovrin i pročelnik u Zadarskoj županiji za zdravstvo dr. Josip Kraljić.

(Hina) ima mć

Pročitajte više