U Zadru uhićeni krijumčari tehničke robe vrijedne oko pola milijuna kuna

ZADARSKA policija u suradnji sa Carinarnicom Zadar i USKOK-om uhitila je u nedjelju oko 7,20 sati dvoje državljana BiH u pokušaju krijumčarenja tehničke robe vrijednosti oko pola milijuna kuna, izvijestila je PU zadarska.

Roba je nađena u osobnom vozilu VW Jetta njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 47-godišnja državljanka BiH, na motornom brodu Marko Polo iz Ancone. Žena je policajcu ponudila 1.500 eura mita, nakon čega je uhićena.

Tijekom pretrage otkriveno je 16 prijenosnih računala s pripadajućom opremom, 25 fotoaparata, 6 video kamera, 81 ručni sat, 10 mobitela, više komada različitog zlatnog nakita ukupne težine 1,8 kg, 33 sjemenke koje izgledom podsjećaju na marihuanu te 21.290 eura. Vrijednost robe procjenjuje se na oko pola milijuna kuna.

Pronađena je i krivotvorena vozačka dozvola i putovnica s umetnutom fotografijom 26-godišnjeg sina vozačice koji je granični prijelaz prešao pješice s važećom BiH putovnicom. On je uhićen u Zadru, a kod sebe je imao 3,3 grama hašiša i digitalnu vagu.

Dnevnik.hr piše da je zaplijenjena roba porijeklom iz Njemačke gdje vozačica živi. Radi se o rabljenoj i ukradenoj robi, što se može zaključiti po različitim podacima, dokumentima i bankovnim računima stvarnih vlasnika računala.

Roba je bila namijenjena crnom tržištu u Bana Luci, odakle uhićeni potječu i u suradnji s njemačkom policijom bit će vraćena vlasnicima.

Nad vozačicom i njenim sinom traje kriminalistička obrada zbog sumnje da su počinili kaznena djela davanje mita, izbjegavanja carinskog nadzora, krivotvorenja isprava i zlouporabe opojnih droga, te će se podnijeti kaznene prijave USKOK-u i Županijskom sudu u Splitu.

V.Š.

Pročitajte više